Štíhla cez Vianoce
28. 12. 2007
Štíhla cez Vianoce
50/2007
Aby ste sa po Vianociach nezaradili k ženám, ktoré pribrali dve až tri kilá, stačí, ak zvolíte ľahšie a zdravšie alternatívy obľúbených pochúťok. Sú rovnako chutné ako ich kalorické dvojičky, z ktorých zvyčajne priberáte.
Aby ste sa po Vianociach nezaradili k ženám, ktoré pribrali dve až tri kilá, stačí, ak zvolíte ľahšie a zdravšie alternatívy obľúbených pochúťok. Sú rovnako chutné ako ich kalorické dvojičky, z ktorých zvyčajne priberáte.
5 tipov, ako zbytočne nepribrať
1. Neodkrajujte si príliš často z vianočnej štóly, skúste zapekané jablko s hrozienkami, škoricou a klinčekmi.2. Marcipán patrí medzi hriešne pokušenia, ktoré sa vám lepia na boky. Zdravšou alternatívou je sorbet z čerstvého ovocia či nízkotučný syr s hroznom.
3. Pohárom minerálnej vody medzi vínom a šampanským ušetríte veľa kilojoulov a na druhý deň vás nebude bolieť hlava.
4. V rúre pečená ryba s bylinkami je lepšia než vyprážané rezne.
5. Namiesto ťažkých majonézových šalátov vyskúšajte pripraviť šalát zo zeleniny, ktorý dochutíte len korením a trochou kyslej smotany.
Čo si uvariť namiesto ťažkých jedál?
Predjedlo: Plnená paradajka
Prísady: 3 - 4 paradajky 150 g šunky 100 g ryže soľ trocha konzervovanej kukurice šalátové listy.Postup: Umytej paradajke odrežte vrch. Ryžu uvarte ako zvyčajne a zmiešajte ju s pokrájanou šunkou a odkvapkanou kukuricou. Paradajku naplňte zmesou. Umyté šalátové listy rozložte na väčší tanier alebo podnos a paradajky položte na ne.
Hlavné jedlo: Morčacie špízy s paprikou
Prísady: 500 g morčacích pŕs 1 PL mletého zázvoru 1 zelená paprika 1 žltá paprika 2 PL oleja 3 PL kečupu soľ čierne korenie.Postup: Mäso nakrájajte na kocky, osoľte, okoreňte a posypte zázvorom. Papriku očistite a pokrájajte na kocky. Na ihlu striedavo napichujte mäso a papriku. Ak máte rady marhule, môžete pridať aj 8 sušených marhúľ. Olejom potrite pekáč a dajte špízy do rúry zapiecť. Občas podlejte vodou a otočte. Kvôli chuti ich môžete potrieť trochou kečupu.
Príloha: Restované zemiaky so šalotkou
Prísady: 5 šalotiek 250 g zemiakov 2 strúčiky cesnaku olej soľ.Postup: Šalotky očistite, prekrojte a opečte na rozpálenom oleji spolu s očisteným cesnakom. Očistené a na kocky pokrájané zemiaky uvarte v osolenej vode, ale nie až úplne domäkka. Sceďte ich a orestujte na rozpálenom oleji. Nakoniec ich zmiešajte so šalotkami.
aspon nieco doobre :D
(nikusQa, 15. 2. 2009 14:09)